1949
* Tenho Olavi (Olli) Lyytikäinen syntyi Heinäveden sairaalassa aamuyöstä 12.6.1949.
* Kirvesmiesisän ja siivojaäidin lisäksi perheeseen kuului Ollia vuoden vanhempi sisar ja pari vuotta nuorempi veli.
1950-1956
*Ollin mieluisin harrastus lukemisen ohella oli piirtäminen. Intiaanileikkeihin hän osallistui tekemällä välineitä ja maalamalla kilpiä. Hän oli myös kiinnostunut linnuista ja halusi suojella niiden pesiä.
* Vanhempien kuvauksen mukaan Olli oli lapsena hieman arka, kiltti ja hiljainen ja viihtyi omissa oloissaan. Sisar muistaa Ollin valkotukkaisena itkuisena lapsena, mutta samalla uhmakkaana ja vahvana, joka tulistui helposti, muttei ollut pitkävihainen ja oli tosissaan kaikesta, mistä innostui.
1957-59
* Seikkailukirjojen ja Korkeajännitys-sarjan lisäksi lempilukemista olivat sarjakuvat - Aku Ankan lisäksi Pecos Bill ja Zorro.
* Peri Teuvo-enoltaan banjon, jota hän soitteli.
1961-62
* Perhe muutti Espooseen. Olli aloitti Etelä-Espoon yhteiskoulussa, jota kävi vuoden 65 kevääseen.
1965
* Olli pyrki Ateneumiin, Taideteollisuuskorkeakoulun graafiselle linjalle, mutta jäi 1½ pistettä vaille vaaditusta rajasta, ja päätti olla myöhemmin hakematta uudelleen.
* Piti välivuotta koulusta ja oli mainospiirtäjänä.
1966
* Perhe muutti Kontulaan ja Olli meni syksyllä Alppilan lukioon vuodeksi.
1967
* Matkusti loppukesästä laivalla Lontooseen Jorma Salojärven kanssa. "Kun tultiin perille ei meillä ollut pennin vertaa rahaa. Olli ryhtyi siellä tekemään piirroksiaan ja minä kauppasin niitä että pysyttiin hengissä."
* Seurusteli Heidi Packalénin kanssa.
1968
* "Kun Olli Lyytikäinen oli alle 20-vuotias ja hänellä oli tapana istuskella näennäisen toimettomana Aleksanterinkadun Nissenin kahvilassa. - - Istujien joukosta erottui poikkeuksellisen vaalea ja siropiirteinen nuorukainen, joka alinomaa piirteli milloin mitäkin ainaisesti mukana kuljettamaansa luonnoslehtiöön." (Leo Lindsten, Kulttuurivihkot 1987/1, 2.)
* Piirsi muotokuvia ja keräsi rahaa junalippua varten päästäkseen vihdoin odottamaansa Pariisiin ystävänsä luokse. Kaupunki tuotti pettymyksen kalleudellaan.
* Marraskuun 25. merkintä päiväkirjassa Vanhan valtauksesta ja Ollin varsin laimeasta innostuksesta: "No onpahan ollut myös vallankumous meneillään sunnuntaista nyt tiistaihin ja minä jostain käsittämättömästä joutilaisuudesta myös liehunut mukana."
* Ystäväpiiriin kuului tuohon aikaan Vanhan kuppilassa syntyneet tuttavuudet: Jaakko Vartia, Jorma Salojärvi, Christian Moustgaard, Seppo Hilpo, Leo Lindsten, Kalevi Seilonen, Mattijuhani Koponen, Markus Heikkerö.
* Asui Juhani Harrin luona. Harrilla oli lintuhuone, jonka linnut ja häkit esiintyvät myös tuon ajan piirustuksissa.
1969
* Sai lykkäystä armeijasta useaan otteeseen kunnes viimeinen sai vapautuksen.
* Osallistui syyskuussa Nuorten näyttelyyn Helsingin Taidehallissa.
1970-luvun alku
* Teki kuvituksia sekä kirjan kansien graafista suunnittelua. Kuvitti myös Yleisradion Kieliradio- ja Opetusohjelmat-julkaisuja (1970-72) ja mm. seuraavia aikakausilehtiä: Pirkka, Tuuletin, VIP ja myöhemmin Aura-lehteä.
1970
* Osallistui helmikuussa Suomen taiteilijain 75. Näyttelyyn Taidehallissa.
* Alkoi seurustella Meri Oraviston kanssa, jonka kasvot ja nimi innoittavat häntä piirtämään lintu- ja tyttöaiheita sekä merellisiä aiheita.
* Oli mukana Elonkorjaajat -ryhmän ensimmäisessä näyttelyssä Todelliset valheet/Real lies. Ryhmä esiteltiin puoluesitoutumattomana yhteistyöryhmänä, jonka tehtävänä oli laajentaa taiteen käsitettä ja saattaa kuvataiteen ilmaisumuodot ajan tasalle Suomessa. Halvat Huvit -galleria (Cheap Thrills) perustettiin ryhmän esittelypaikaksi.
1971
* Debytoi Galleria Halvoissa Huveissa yksityisnäyttelyllään Aus die Patologische Schizzenbücher. Näyttelyn ja siihen kuuluneen teossarjan nimi oli variaatio Paul Kleen kirjasta Pädagogisches Schizzenbuch.
1972-73
* Afrikan matka Sudaniin ryhmässä, jossa oli mukana taiteilijoita ja toimittajia.
1973
* Vilustui tammikuussa matkan jälkeen ja sai keuhkokuumeen ja laihtui huonoon kuntoon.
* Piti toisen yksityisnäyttelynsä Afrikasta ikuisuuteen Galleria Halvoissa Huveissa.
* Työskenteli yövuoroissa offset-asemoijana.
* Osallistui Milanon nykymusiikin festivaaliin nauhasävellyksellä Banjo piece for Good Looking Frankenstein.
1974
* Piti kolmannen yksityisnäyttelynsä Kolme pyramiidia ja sfinksiGalleria Halvoissa Huveissa.
* Alkoi seurustella Kaija Saariahon kanssa
* Oli kesällä mukana Elonkorjaajien kanssa Hyvinkäällä järjestetyssä Ars -näyttelyssä.
* Vietti joulun Roomassa Kaijan kanssa.
1975
* Piti seuraavan yksityisnäyttelynsä Linna ja lumiukkoGalerie Artekissa.
* Osallistui näyttelyyn Moderna Museetissa Tukholmassa.
* Kesäkuussa Kaija ja Olli matkustivat Edinburghiin ja Skotlantiin Hebridien saarille.
1976
* Piti viimeisen Galleria Halvoissa Huveissa olleen yksityisnäyttelynsä Olli Lyytikäinen on kynä, totuus ja paperi: piirustuksia vuosilta 1968-76.
* Valittiin osallistumaan Venetsian biennaalin kansainväliseen Attualitá 1972-76 (International Events) osastoon.
* Osallistu Amos Andersonin taidemuseossa Tajunnan tarroja, Elonkorjaajat esiintyvät -näyttelyyn, joka sai ristiriitaisen vastaanoton.
1977
* Ankkalinnan museon kokoelmat-näyttely oli esillä Tukholmassa. Moderna Museet osti näyttelyn teokset kokoelmiinsa. Sarjassa esiintyy 27 erilaista versioita sarjakuvahahmoista: Aku Ankat, Hessu Hopot ja Sepe Sudet on muokattu groteskeiksi hahmoiksi.
* Olli ja Kaija tutustuivat Korvat auki –yhdistyksen ihmisiin, joukossa mm. Eero Hämeenniemi, Otto Romanowski, Esa-Pekka Salonen, Jan-Olof Mallanderja Asko Sutinen.
Muuten ystäväpiiriin kuuluivat mm. Antero Kare, Ilkka-Juhani Takalo-Eskola, Marjatta ja Tero Airas.
1979
* Tuhoisa tulipalo Toisen linjan ateljeessa. Palossa tuhoutui teoksia eri arvioista riippuen 500-4000 kpl. Alkoi vuosia kestänyt oikeudenkäyntiprosessi.
* Järjesti palosta pelastuneista teoksista näyttelyn Tuhkaa ja timantteja Esa-Pekka Salonen soitti avajaisissa kappaleen käyrätorvella.
* Olli ja Kaija erosivat.
1980
* Ollin veli Markku hukkui kesällä. Kuolemasta järkyttyneenä ei voinut osallistua hautajaisiin.
1981
* Opetti Taideteollisessa Korkeakoulussa valokuvausta vuosina 1981-82.
1982
* Aloittaa seurustelun Kristiina Uusitalon kanssa.
* Syyskuussa avattiin Sleeping Beauty - art now, Scandinavia Today -näyttely Solomon R. Guggenheim Museossa New Yorkissa, jonne Pontus Hultén oli valinnut Lyytikäisen ja Paul Osipowin edustamaan Suomea.
1983
* Kirjoitti maaliskuun 29. päiväkirjaansa: " Katselen käsiäni usein ja mietin mikä myrkyllinen veri minua pitää hengissä. Alkoholi pitäis jättää, mutten tiedä miten ilman sairaalaa, jonne en haluais mennä."
1984
* Yksityisnäyttely Galerie Kaj Forsblomilla Helsingissä.
* Aloitti elokuussa autokoulun, joka jäi kesken.
1986
* XLII Venetsian biennaalissa Suomea edustivat Lyytikäisen lisäksi Silja Rantanen ja Osmo Valtonen.
* Guggenheimin näyttelyn jälkeen Pariisin Musée des Arts Décoratifs innostui pohjoismaisesta taiteesta. Björn Springfeldt ja Pontus Hultén kuratoivat näyttelyn, jossa Suomesta olivat mukana Lyytikäinen ja Jukka Mäkelä.
* Syyskuun 16. merkintä päiväkirjassa: "En ole saanut töitä tehtyä. En syötyä, levättyä ja tullut kaiken kukkuraksi, yhden Meilahti keikan (kesäkuussa) lisäksi taas kipeäksi. Keltainen ja vatsa ei toimi, ruoka ei maistu etc. Olen jo pitkään miettinyt minne menisin lepäämään ja aloittelemaan, ellei ole jo myöhäistä, taas uutta elämää ja halua jatkaa."
* Vietti aikaa eristäytyneenä ateljeeasunnossaan. Valokuvaaja Matti Hyyrynen vieraili usein viimeisen syksyn aikana ja vei kehitettäväksi dioja ja kaitafilmejä.
1987
* Löydettiin tammikuun 9. kuolleena asunnostaan Suvilahdenkadulta puhelimen luuri auki.
Olli Lyytikäinen: Retrospektiivi
Viides ja 4. kerros 30.9.2000 - 14.1.2001
Elämänkertatiedot on poimittu tutkija Leevi Haapalaisen kokoamasta artikkelista, joka ilmestyy näyttelyn yhteydessä julkaistavassa luettelossa.